חיות צמחוניות

תוכן

בטבע תוכלו למצוא בעלי חיים ענקיים שתזונתם מורכבת אך ורק ממאכלים מהצומח. אלה צמחונים אמיתיים. צב הגלפגוס שונה מעמיתיו בגודלו העצום: אורך הקליפה יכול להיות עד 130 סנטימטרים והמשקל עד 300 קילוגרם.

בית הגידול של חיה ענקית זו הוא איי גלפגוס, או כפי שהם מכונים גם איי הצבים. ההיסטוריה של שמם של ארצות אלה קשורה קשר הדוק לצבי גלפגוס. כשמלחים נחתו על האיים במאה ה -15, הם גילו שהם מאוכלסים במספר גדול של "גלפגוס" ענקי, שפירושו צב בספרדית.

צבי הגלפגוס הם ארוכי טווח ויכולים ליהנות מהחיים עד 180 שנה. אף על פי שמדענים תיעדו שני מקרים בהם חיה מעניינת זו חיה יותר מ -300 שנה: גן החיות בקהיר 1992, בגיל כמעט 400 שנה, מת צב זכר ובאותו מקום, בשנת 2006 "אשתו" של ענק ארוך. כבד בגיל 315 מת. שמשקלם וגודלם של צבי הגלפגוס עשויים להשתנות לפי בתי גידול. לדוגמא, באיים יבשים וקטנים יותר, לבעלי החיים יש רגליים ארוכות ודקות, ומשקלן אינו עולה על 60 קילוגרמים, בעוד שבאזורים לחים הם גדלים להיות ענקים.

תזונתם של צבי הענק מורכבת כמעט מ 90% ממזון צמחי. הם אוכלים בשמחה דשא, שיחים ואפילו לא מתנערים מצמחים רעילים, שמתעכלים בקלות על ידי מערכת העיכול שלהם מבלי לפגוע בבריאות. כשצוד אחר "פינוקים ירוקים", צב הפיל מותח את צווארו, או להיפך, מתכופף נמוך מעל הקרקע. המטעמים האהובים עליה הם צמחי המנזנילה והאגס הדוקרני ממשפחת הקקטוסים. אוכל אותם בכמויות אדירות, ואז סופג מספר ליטרים של מים. בחוסר לחות, הצב מרווה את צימאונו באותם אגסים דוקרניים בשרניים.

הקרנף השחור הוא בעל חיים עוצמתי, תושב יבשת אפריקה (על סף הכחדה!). אורך גופו כשלושה מטרים ומשקלו יכול לחרוג משני טונות. הקרנפים קשורים מאוד לטריטוריה שלהם, כך שגם הבצורת הגרועה ביותר לא יכולה להכריח את החיה לנדוד. תזונת הקרנף השחור מורכבת ממגוון צמחים.

אלה בעיקר יורה צעירים של שיחים, אלוורה, אגבה-סנסבייה, יופורביה וצמחים ממין השיטה. החיה לא מפחדת ממצע חריף וקוצי שיחים קוצניים. כמו אצבעות, הקרנף משתמש בשפתו העליונה כדי לתפוס את זריקי השיחים, ומנסה לספק תיאבון וצמא. בשעה החמה של היום, הקרנף השחור נרדם בצל העצים או עושה אמבטיות בוץ ליד המפל, ובערב או בשעות הבוקר המוקדמות הולך לאוכל.

למרות גודלו העצום, הקרנף הוא רץ מצוין, אמנם מגושם במראהו, אך מסוגל להגיע למהירות של עד 50 קילומטר בשעה. קרנפים שחורים מעדיפים לחיות לבד, רק אם וגור ניתן למצוא בזוגות. בעלי חיים גדולים אלה נבדלים על ידי נטייה רגועה, הם מסוגלים לבוא לעזרת עמיתיהם בתקופות קשות.

קואלה או דוב אוסטרלי

קואלה נראית כמו גור דובים קטן. יש לה מעיל יפהפה, אף שטוח ואוזניים רכות. גר ביערות אוסטרליה. הקואלה מבלה רוב הזמן בעצי אקליפטוס. היא מטפסת עליהם די בזריזות, אם כי לאט. לעתים רחוקות הוא יורד לקרקע, בעיקר כדי לטפס על עץ אחר שנמצא רחוק מכדי לקפוץ אליו.

הקואלה ניזונה אך ורק מאקליפטוס. הוא מגיש קואלות גם כבית וגם לאוכל. בתקופות שונות של השנה, הקואלה בוחרת סוגים שונים של אקליפטוס למאכל. זאת בשל העובדה שאקליפטוס מכיל חומצה הידרוציאנית רעילה, ובהתאם לעונה, תכולת החומצה הזו בסלעים שונים משתנה. המיקרופלורה הייחודית של מעי הקואלות מנטרלת את השפעות הרעלים הללו. הקואלה אוכלת כקילוגרם עלים ביום. לפעמים הם יכולים לאכול ולאדמה על מנת לחדש את אספקת המינרלים בגוף.

הקואלות איטיות מאוד, הן יכולות להישאר ללא תנועה עד 18 שעות. הם ישנים בדרך כלל ביום, ובלילה הם עוברים מעץ אחד לעץ אחר בחיפוש אחר מזון.

הצמיחה של קואלה בוגרת היא עד 85 ס"מ והמשקל נע בין 4 ל -13 ק"ג.

עובדה מעניינת היא שלקואלות, כמו לבני אדם, יש דפוס על הרפידות. משמעות הדבר היא שקשה להבחין בין טביעות האצבעות של קואלה לאדם גם כאשר הם נראים במיקרוסקופ.

פיל אפריקני

הפיל הוא היונק הגדול ביותר על הפלנטה שלנו. ממדיו מגיעים לשנים עשרה טון. יש להם גם מוח גדול מאוד שמשקלו עד 6 ק"ג. אין זה מפתיע שפילים נחשבים לאחת החיות החכמות ביותר בסביבה. יש להם זיכרון נפלא. הם יכולים לזכור לא רק את המקום בו שהו אלא גם את היחס הטוב או הרע של אנשים כלפיהם.

פילים הם יצורים פנטסטיים. תא המטען שלהם פשוט רב תכליתי להפליא, בעזרתו יכול הפיל: לאכול, לשתות, לנשום, להתקלח ואפילו להשמיע קולות. ידוע שלפיל יש כמות עצומה של שרירים בתא המטען שלו. גם חוטי הפיל חזקים מאוד. הם גדלים לאורך החיים. שנהב פופולרי בקרב בני אדם, ולמרבה הצער, פילים רבים מתים בגלל זה. סחר אסור, אך למרבה הצער, זה לא עוצר ציידים. פעילים למען זכויות בעלי חיים העלו דרך מעניינת ויעילה למדי להגן על הפילים: הם מתים את בעלי החיים באופן זמני וצובעים את חניכיהם בצבע ורוד. צבע זה אינו נשטף, ועצם זו אינה מתאימה להכנת מזכרות.

פילים אוכלים די הרבה. בבגרותו פיל אוכל כ -136 קילוגרם ליום. הם ניזונים מפירות, עשב וקליפה, כמו גם משורשי עצים. הם ישנים מעט, בערך 4 שעות, בשאר הזמן הם מבלים בהליכה למרחקים ארוכים.

הריון אצל חיות ענק אלה נמשך זמן רב יותר מבעלי חיים אחרים, עד 22 חודשים. בדרך כלל, הנקבה יולדת פיל תינוק אחד כל 4 שנים. משקלו של פיל קטן הוא כ 90 ק"ג, וגובהו כמטר. למרות גודלם הרב, הפילים לא רק שוחים טוב אלא שהם גם רצים טובים ומגיעים למהירות של עד 30 קמ"ש.

 

ביזון - ביזון אירופי

הביזון האירופי הוא היונק הגדול ביותר באירופה. החיה החזקה והחזקה הזו היא המין היחיד של שוורים גדולים ששרד עד היום. משקלו של בעל חיים בוגר יכול להגיע ל -1 טון, ואורך גופו הוא עד 300 ס"מ. חיה עוצמתית זו מגיעה לגודלה הגדול ביותר עד גיל שש. ביזון הם חזקים ומסיביים, אך זה לא מונע מהם להיות ניידים ולהתגבר בקלות על מכשולים שגובהם עד שני מטרים. ביזון חי כ -25 שנה, נקבות חיות מספר שנים פחות מגברים.

למרות מין כה עוצמתי, בעלי חיים אדירים אלה במבט ראשון אינם מהווים סכנה לתושבי היער האחרים, מכיוון שהאוכל שלהם צמחוני בלבד. התזונה שלהם מורכבת מזרדים ויורה של שיחים, עשבי תיבול ופטריות. בלוטים ואגוזים יהיו אוכל הסתיו המועדף עליהם. ביזון חי בעדרים. זה מורכב בעיקר מנקבות ותינוקות. גברים מעדיפים בדידות וחוזרים לעדר כדי להזדווג. הריון ב ביזון נקבה נמשך תשעה חודשים. ושעה לאחר הלידה, הביזון הקטן יכול לעמוד על רגליו ולרוץ אחרי אמו. אחרי 20 יום הוא כבר אוכל דשא לבד. אבל במשך חמישה חודשים, הנקבה ממשיכה להאכיל את הגור בחלב.

פעם ביזון חי בטבע כמעט בכל אירופה, אך הציד המתמיד אחריהם הוביל את המין כמעט להכחדה.

רבייה והתאקלמות נוספת אפשרו להחזיר את בעלי החיים היפים הללו לסביבתם הטבעית.

ביזון על סף הכחדה. הם רשומים בספר האדום והציד אחריהם אסור.

השאירו תגובה